vrijdag 5 april 2013

een nieuwe watermeter.

Gisteren had ik post binnen in huis. Dat ze maandag over een week even mijn watermeter komen vervangen.  Maar dan kan ik helemaal niet, dus gelijk aan de telefoon om de afspraak te verzetten.Alleen we konden geen gezamenlijke datum prikken.

Nu is het de komende tijd druk op het werk en jwbben wij het verzoek gekregen om geen extra vrij te nemen. Ouders inschakelen is geen optie. Vrienden en kennissen werken ook gewoon fulltime, dus daar hoef ik ook niet bij aan te kloppen.  De buren zitten met hetzelfde probleem als wij. Mensen die tegenwoordig werk hebben proberen met alles wat in hun macht ligt om die baan te houden.Manlief heeft maar net voldoende dagen om van de zomer en in het najaar een keer op vakantie te gaan (beide al geboekt).  Die houd dan 3 dagen over en die wil die graag houden voor als hij die een keer goed kan gebruiken.

Nu staat er wel heel mooi in die brief "de plaatsing van de watermeter kost u helemaal niets". Nou daar ben ik het niet mee eens. Ik zal er dus toch een vrije dag voor moeten opnemen, want met alleen een keer eerder weg kom ik er niet. Daar zijn de tijdvakken te groot voor, wanneer ze langs kunnen komen. Ik kan best regelen dat ik een keer een ochtend of een middag er voor vrij kan pakken. Maar met een uur reistijd (buiten de spits om) kan ik dus een hele dag vrij pakken. Want de tijdvakken zijn van 9.00 tot 12.00 en van 12.00 tot 17.00, een kleinere marge kunnen ze me niet geven.

Zit dus erg in dubio wat ik nu moet doen. Tegen de vraag van het bedrijf ingaan en toch vrij pakken. Manlief een dag vrij laten nemen, terwijl die al zo weinig dagen heeft. Of gewoon mijn poot stijf houden, dat als hun zoiets willen wisselen, ze zich maar aan mij conformeren in plaats van ik aan hen.

En ik heb dagen aan hun voorgesteld hoor. Zo kunnen ze op elke zaterdag langskomen, maar dat is geen optie voor ze (oke begrijpelijk). De maandag voor de Koninginnedag heb ik al een vrije dag want dan komt er al een werkmannetje. Maar schijnbaar is het bedrijf dat het moet komen installeren dan collectief vrij. In juni heb ik ook nog een keer een vrije dag staan, maar dan zijn ze al in een andere plaats, dus kan het ook niet. In de zomer, heb ik toch een week langer vakantie als manlief, maar dan zitten ze weer met de bouwvak. In juli nog een datum genoemd maar ook dat ging m niet worden....... Lastig dus.....


Wat zouden jullie doen?

4 opmerkingen:

 1. Moeilijk is dat. Kunnen ze jullie niet als laatste op de route nemen dat je een uurtje eerder vrij neemt. Beetje dom misschien.

  Is niet leuk, kan ik me goed voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja de stomme tijden van de bedrijven bah. Ik weet er alles van ik vind het rond uit belachelijk dat ze niet een betere tijd kunnen geven. Juist die grote bedrijven denken dat ze alles maar kunnen maken. Ik wordt daar helemaal kriebelig van. Misschien kun je nog vragen of je de eerst op de dag kan zijn, dan kost het je de minste tijd.

  Succes er mee X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor beide ideeen, maar ze kunnen de tijdvakken niet kleiner maken. En ook niet wie 1e cq laatste van de dag is helaas.

  Hebben het er hier thuis over gehad, zodra we voor onszelf een vrije dag inplannen kunnen ze komen, maar gaan er geen vrij voor nemen. Want we zijn het er wel over eens dat we het zo niet vinden kunnen. En als iedereen maar naar de pijpen blijft dansen er ook geen verandering zal komen. (doen ze het bij de energieleverancier toch netter, daar was een afspraak in de vroege avonduren wel mogelijk al was dit tegen een kleine vergoeding van € 10,00)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is.zeker netter maar ja wat wil je met die bedrijven die het monipoly hebben. Bah ik haat dat. Verstandige beslissing trouwens. Uk vind dat jullie groot gelijk hebben X

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Inge