vrijdag 12 april 2013

klus 37, de voortuin (en voorbereiding op klus 38)

Vandaag was de tuinman er, jaja we hebben een tuinman (lees een zeer goede vriend met een hoveniersbedrijf die bij ons altijd ook de tuin doet). Dus ik kwam thuis en de hele tuin stond werkelijk op zijn kop.

Om een goede gastvrouw te zijn, verzorgde ik allereerst een kopje koffie voor deze hardwerkende vriend. Daarna een lekkere maaltijd, maar na het eten heb ik toch maar het klus-kloffie aangetrokken en mee de tuin in. Beetje aanwijzingen geven waar welke plantjes moeten komen. Even bespreken hoe we nu alles willen gaan doen, want binnen nu en zeer snel word de haag geplant. Daarna nog even met het boek op schoot en weer een bakje koffie de plantjes uitgekozen welke in de voortuin er allemaal bijkomen (en welke in de achtertuin erbij komen).
Even het gazon voorzien van wat mestkorrels, want dat kan ik makkelijk zelf.

En ja, zo werd een best wel groot klusje een best wel aangenaam klein klusje. Heerlijk iemand die het grote en zware werk voor je doet namelijk. De tuin kan er even tegenaan, binnenkort de nieuwe plantjes en nu hoef ik alleen nog even in de achtertuin aan de slag van het weekend. Maar daar word het zondag heerlijk weer voor.

Maar aangezien de mannen allemaal druk doende waren met een klusje opknappen (en ik meer in de weg liep), had ik zowaar de helderheid van geest. Morgenochtend kan ik mooi langs de milieustraat, want 3 grote zakken vol met tuinafval, dat moet gelijk weg. En dat ritje naar de milieustraat word morgen dan ook gelijk mijn klusje.

De auto is dus al helemaal ingeladen en schijnbaar had ik meer staan als ik zelf had verwacht.
Wat ik heb ingeladen:
 • 2 zakken met plastic
 • de dozen van de nieuwe eethoek + de rest van het verpakkingsmateriaal
 • 3 zakken met tuin
 • de oude kapotte kattenbak
 • een oude krabpaal van de katten
 • wat piepschuim afval uit diverse dozen
 • oud schoenenrek

En eigenlijk wil ik morgen zelfs nog een 2e keer die kant oprijden. Want we hebben nog 1 oud keukenkastje (komt uit de schuur maar is van ellende uit elkaar gevallen) liggen. Heb nog wat houtjes liggen, een oude tuinstoel die kapot is. Dus heel wat dingen, die eigenlijk helemaal niet zo opvielen, maar wel ernstig afgevoerd kunnen worden.

he fijn gevoel, klus 37 geklaard en klus 38 al een eind op rit hebben.
De foto's moeten even achterwege blijven, want na het biertje wat we gezellig dronken met z'n drietjes is het al te donker om ook nog maar iets te zien van de volgeladen auto of de netjes bijgewerkte tuin. Maar die houden jullie nog van me tegoed. Morgen komt de milieustraat aan de beurt en de tuin, die krijgt nog een vervolg als we binnenkort verdergaan. Voor nu wil ik alvast iedereen een fijn weekend toewensen.

1 opmerking:

 1. Wat goed en veel werk verzet!!
  Fijn he zo'n auto vol weg kunnen brengen!

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Inge