vrijdag 8 maart 2013

16#365 Wat dingen in de badkamer

Ja een betere omschrijving kon ik echt niet bedenken. Maar vandaag geniet ik van een heerlijke dag vrij, dus dat betekend meestal poetsen hier in huis. Ik probeer elke maand 1x een dag vrij te pakken om mijn huis heerlijk schoon te maken (en dan vooral de extra klussen). Soms kost het geen vrije dag aangezien we dan een feestdag oid hebben en soms pak ik een maandag of vrijdag extra vrij. Zo ook vandaag.

En dit keer staat deze ruimte op de planning voor een extra goede poetsbeurt.


De badkamer. Die momenteel rommeliger is als ik eigenlijk zou willen. Maar de poetsbeurt die elke woensdag gebeurd heb ik dit keer overgeslagen gezien ik toch al wist dat ik vandaag hier aan de gang zou gaan. En van de nood een deugd makende heb ik ook gelijk hier mijn 365 dagen klusjes ingepland voor vandaag.

Voor ik vanmorgen ook nog maar een bak koffie had gezien schoot ik deze foto's af. Want ik wilde het douchegordijn, de badmat (niet op de foto's), handdoeken e.d. gelijk in de wasmachine doen. Dan kan het douchegordijn vanmiddag in elk geval weer op tijd opgehangen worden voor er weer een douche-klant thuiskomt uit het werk. En daar is gelijk het eerste kleine klusje van vandaag. De ogen schoonmaken en de douchestang eens goed schoonmaken.

De ogen van het douchegordijn staan in de week.

Een bakje om de ogen in te doen, had ik gisteren al mee naar boven genomen. Evenals een fles afwasmiddel. Dus even beetje warm water gepakt, sopje gemaakt en de ogen kunnen in de week.

Gelijk besloten dat ook het dingetje van de stop van het bad erbij in de week kan. En de was dingen in de wasmachine gestopt. Zo eindelijk tijd voor een bak koffie, sigaretje en een lekker ontbijtje. Om daarna helemaal los te gaan in de badkamer.

Niet heel duidelijk, maar dit is probleem 1
En probleempunt 2
Heerlijk een sopje gemaakt en snel de muren afgedaan in de badkamer. Maar klusje 2 staat ook te wachten. Namelijk die ellendige kalkaanslag eens uit het bad verwijderen. Ik heb hier al allerlei dingen geprobeerd, maar dit keer heb ik me ingelezen. Ik kom nu in actie met een fles J.if.
schrobben maar
Probleem 1 is getackeld, snel door naar 2


Dus schuurspons erbij en schrobben maar. Maar je ziet maar weinig hoor door al het witte schuim, dus eerst eens flink uitspoelen, want het voelt weer glad aan.

En jawel dit lijkt goed te werken. rondom het putje dan ook maar aan de schrob (en dan te bedenken dat die rand er al zo gekleurd uitziet sinds we hier wonen - dus ben benieuwd).
En ook die is getackeld

De ogen van het douchegordijn mogen ook wel weer op de stang, heerlijk schoon. Maar de stang zelf kan ook wel een flinke schrobbeurt gebruiken. (niet op foto vastgelegd). en dan kan het stoppertje van het putje ook weer terug. Hehe eindelijk een putje in de kleur zoals die hoort te zijn. Nu is het niet alleen schoon, maar oogt het tenminste ook weer eens echt schoon.


En dan het laatste deel voor het 365 project. Dat word deze ophoging. Er staan namelijk allemaal dingen die hier eigenlijk helemaal niet thuishoren, maar in de loop van de tijd wel hier verzameld zijn.


Euhhhh ja, wat zullen we zeggen. Dit hoort hier niet.


Het mandje gaat naar de voorraadkast met spullen voor de badkamer. En de toilettassen horen hier ook niet. Een echte plek hebben die niet, maar voor nu leg ik ze even bij de kaptafel. Dan liggen ze wel heel erg in het zicht en kan ik ze niet vergeten.
De plopper en de tampons gaan weer terug op de ophoging. Aan de andere kant mogen de toiletspullen ook weer terug op hun plek.

Zo nu alleen nog even de dweil erdoorheen halen. En warempel een heerlijk schone en vooral opgeruimde badkamer.

Ik hoef alleen de badmat en het douchegordijn nog maar even te doen. En natuurlijk even schone handdoeken ophangen.
Voor de rest allemaal een fijn weekend toegewenst.

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er weer top uit!
  Wat ga je verder op deze vrije dag doen?

  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zit nu even een pauze te houden, zo nog lekker boodschapjes doen. Was wegwerken en nog wat strijkwerk. Dan kan ik de rest van het weekend ook weekend houden en hoef ik in principe op de dagelijkse dingen na niets meer te doen ;)

   Kan ik zo van genieten, af en toe een weekendje vrij.

   Verwijderen
 2. Ach heeeerlijk, lekker soppen en moppen! Leuk blog schrijf je!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Inge