woensdag 20 maart 2013

klus 24 - administratieklusje (verzekeringen)

Vandaag ben ik bezig met een administratieklusje. En jawel ik ben nog bezig.

Ik ben aan het uitzoeken welke verzekeringen we momenteel allemaal hebben lopen en waar. En of we daar eventueel in kunnen bezuinigen / verbeteren. Een niet zo leuke klus, maar zo te zien wel 1 die gaat lonen.

Op dit moment hebben we de volgende verzekeringen lopen:

Combinatiepakket, met daarin de opstal, inboedel, glas, WA, rechtsbijstand en de autoverzekering. Elke maand een afschrijving van € 91,-

Dan nog een doorlopende reisverzekering bij de ANWB en uiteraard de zorgverzekering.

De zorgverzekering is voor nu geen puntje om uit te zoeken. En de doorlopende reisverzekering heb ik al betaald voor heel 2013, dus dat geloof ik voor nu ook wel even. Maar even een beetje vergelijken blijkt toch dat we hier toch wel e.e.a. kunnen besparen.

Ik heb alles dus zitten vergelijken en zitten doen. En kan hier een besparing van € 20,- per maand mee verdienen (en dan neem ik nog niet eens het goedkoopste van het goedkoopste). Nee dan krijgen we een uitgebreidere rechtsbijstand verzekering als we nu hebben. De auto gaat van WA casco naar all-risk (auto is nog geen 5 jaar oud en manlief rijd tegenwoordig meer km als voorheen).

En vooral op de overige verzekeringen kunnen we flink besparen. De opstal en inboedel uit elkaar trekken heeft geen zin voor ons. Of geen zin, het scheelt minder als € 1,- per maand aan premie tussen los of in 1 pakket. En 1 pakket heeft natuurlijk wel het voordeel dat ze hooguit intern moeten gaan vechten wie welk potje moet aanspreken, maar krijg je niet het getouwtrek heen en weer dat je bij de andere verzekeraar moet zijn.

Als we echt alle mogelijkheden door zouden voeren in 1x kan er zelfs nog een tientje extra vanaf. Maar zoals ik al zei, op deze manier kunnen we eigenlijk beter verzekerd worden (dubbel verzekerd waren we al niet - dat zocht ik vorig jaar al een keer uit). Dus nu nog even met manlief alles bespreken en dan de knoop maar doorhakken.

2 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een goeie klus.
  Geeft vast een voldaan gevoel om dit uitgezocht te hebben.

  Groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pfff alleen als ik het hier lees denk ik pff gelukkig hoef ik dit niet te doen. Daar heb ik dan gelukkig manlief voor. Administratie is zeker niet mijn dingen en ja soms moet ook ik het doen, maar leuk nee dat vind ik het echt niet.

  Petje af hoor dat je dit allemaal uitzoekt

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.

Groetjes Inge